Město
Krnov

 Více novinek

Nezobrazuje se Vám E-mail správně? Zobrazit v prohlížeči.

Newsletter města Krnova 30. 4. 2024

Veřejné prostranství u Koncertní síně sv. Ducha je od úterý 30. dubna bohatší o dva bronzové modely historické zástavby, a to z roku 1779 a z přelomu 19. a 20. století. Modely za 1,2 milionu korun bez DPH zhotovili slévači z krnovských Spojených sléváren podle návrhu designéra Radima Kučery ze společnosti Hrana studio. Více informací → a fotografií →

Krnov se za 20 let v Evropské unii změnil

Ve středu 1. května si Česká republika připomíná významné výročí 20 let od vstupu do Evropské unie. Tato událost otevřela nové možnosti také městu Krnovu.

 

Zimní stadion dostane nové chlazení

Do nové sezony půjde zimní stadion Krystal s novým chlazením ledové plochy. Práce budou stát 19,4 milionu korun bez DPH. Dokončení zakázky je stanoveno na srpen.

 

Spousta mladých čarodějek i čarodějů dorazila v sobotu 27. dubna do zahrady SVČ Krnov, kde se konal jejich slet, na kterém si mohli ověřit své dovednosti, naučit se nové nebo se třeba nechat zkrášlit. Více fotografií →

TIC začne sezonu s novinkou ve věži

V květnu začne nová turistická sezona a s ní také pravidelné prohlídky radniční věže. První z nich se uskuteční už ve středu 1. května ve 13.30 hodin. Pro návštěvníky je připravena nová expozice, každý si bude moct vyrazit pamětní minci.

 

Krnov má nového městského architekta

Krnov má nového městského architekta. Je to Krnovák Marek Juránek, který byl do funkce jmenován k 1. dubnu. Jeho snahou bude navázat na působení předchozích architektů a pomoci městu realizovat nejen strategické projekty.

 

Na radnici se ve čtvrtek 25. dubna sešli zástupci města s představiteli významných firem, podnikajících na území Krnova. Na setkání došlo na představení rozvojových projektů města, naopak podnikatelé přiblížili své podnikání a plány do budoucna. Více fotografií →

Květnové termíny forenzního značení

V květnu budou strážníci značení provádět ve dnech 4., 6., 12., 14., 20., 22., 28. a 30. 5. vždy od 8.30 do 17.30 hodin. 

 

Přišel čas zaplatit za odpady a psy

Do konce května mají obyvatelé Krnova povinnost uhradit první splátku poplatků za komunální odpad a také ze psů.

 

Základní škola Janáčkovo náměstí v pátek 26. dubna pořádala tradiční akci nazvanou Modroběh. Podél řeky Opavice bylo připraveno několika zastavení, na kterých se účastníci seznámili s poruchami autistického spektra. Více fotografií →

Krátce

• Technické služby Krnov oznamují, že svozy odpadu o státních svátcích, které připadají na středy 1. 5. a 8. 5., se přesouvají vždy na den následující, tedy na čtvrtky 2. 5. a 9. 5. O květnových svátcích (1. 5. a 8. 5.) budou sběrné dvory v ulicích Bruntálská a Karáskova zavřeny, naopak otevřen bude sběrný dvůr v Opavské ulici, a to od 8.30 do 17.00 hodin.

• Tento rok slaví Česká republika významné výročí 20 let od vstupu do EU. Jedna z akcí, která se u této příležitosti bude konat a do níž se zapojí i naše město, připadá na podvečer 30. dubna, kdy budou významné budovy napříč Českem nasvíceny do evropské modré barvy. V Krnově budou modře svítit obě cvilínské dominanty, tedy rozhledna a poutní kostel.

• Z důvodu urychlení prací na revitalizaci veřejného prostranství před hřbitovem bude i v den státního svátku 1. května probíhat frézování komunikace. Za hluk se všem občanům omlouváme. Děláme vše pro to, aby přístup do areálu hřbitova i k obchůdku v jeho sousedství byl pro vás co nejdříve zase komfortní.

• Zápis do mateřských škol zřizovaných městem Krnovem i do MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie pro školní rok 2024/2025 se uskuteční 7. května od 10.00 do 16.00 hodin číst více →

• Přehled usnesení z 38. schůze Rady města Krnova, která se konala dne 22. 4. 2024 číst více →

• Z důvodu zajištění bezpečnosti účastníků dopravní soutěže, pořádané 2. a 16. května na dopravním hřišti SVČ Krnov, bude vždy v době od 7.30 do 13.00 hodin uzavřena část místní komunikace v Blahoslavově ulici. Uzavírka bude upravena příslušným přechodným dopravním značením v aktuálních místech omezení.

• Rada města Krnova vyhlašuje konkursní řízení na vedoucí pracovní místo ředitele/ředitelky Zařízení školního stravování, Žižkova 1, Krnov číst více →

• SVČ Krnov vyhlašuje výběrové řízení na pozici správce - údržbář číst více →

• MŠ Karla Čapka přijme učitelku/učitele do speciální třídy číst více →

• Na webu města je nově umístěn banner společnosti ČEZ Distribuce s informacemi o plánovaných odstávkách elektřiny. Stačí na banner kliknout, následně vyplnit adresu, případně číslo parcely s názvem obce, a ihned zjistíte, zda je v této lokalitě naplánovaná odstávka. Plánované odstávky se zveřejňují minimálně 15 dní předem. Banner najdete na spodní liště hlavní stránky.

• ČEZ Distribuce oznamuje přerušení dodávky elektrické energie dne 13. 5. od 7.15 do 19.15 hodin u odběrných míst Albrechtická 2, Maxima Gorkého 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 22; dne 13. 5. od 8.30 do 16.00 hodin u odběrných míst Budovatelů 1, 3; Jesenická 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 16, 17; dne 20. 5. od 7.15 do 19.15 hodin u odběrných míst Albrechtická 2, Maxima Gorkého 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 22. 

• Kalendář kulturních, sportovních a společenských akcí číst více →

• Kalendárium vedení města číst více →

• Informační servis městské policie číst více →

• Pronájem bytů číst více →

• Prodej nemovitostí číst více →

• Pronájem nebytových prostor číst více →

přejít na web
 
 
 
 

  Stáhnout aplikaci

  Nastavení vašeho účtu